YÜKSEK TOPUĞA HOŞGELDİNİZ

Saç Bakımınız İçin Doğal Yöntemler

Saçların dökülmemesi için iki günde bir saç diplerinize masaj yaparak badem yağı sürün.


* Zeytinyağı ve bal tedavisi: Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Sonra bu karışımı baş derisinize yedirin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların parlamasını sağlar.

* Protein tedavisi: Yumurta ile yapılacak protein tedavisi her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

* Sıcak yağ tedavisi: Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

* İki çorba kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını iyice karıştırıp haftada iki kere saç diplerinize masaj yaparak yedirin. On beş dakika sonra saçlarınızı uygun bir şampuanla yıkayıp yumuşak bir havlu ile nemini alın ve saçlarınızı kendiliğinden kurumaya bırakın.

* Üç kaşık zeytinyağını bir kabın içinde biraz ısıtın ve parmak uçlarınızla masaj yaparak saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Daha sonra sıcak suyun içine batırıp sıktığınız nemli bir havlu ile saçlarınızı sararak havlu soğuyana kadar bekleyin. Havluyu çıkardıktan sonra on beş dakika daha bekleyin ve saçlarınızı uygun bir şampuan ile yıkayıp durulayın.