YÜKSEK TOPUĞA HOŞGELDİNİZ

Kuru Ciltler için Bakım Maskeleri




Kuru bir cilde sahip olanlar özellikle yağlı temizleme sütü kullanmalıdırlar. Nemlendirici özelliği yoğun olan kremleri tercih etmelidirler. Peeling yapılacağı zaman ise cildi fazla hırpalamadan hafif peeling yapmaları gerekir.

Cildim çok kuru ne yapmam gerekiyor diyenlerdenseniz sizin için bu öneriler ;)

* Bir tatlı kaşığı havuç suyu ve eşit miktarlarda salatalık suyu, limon suyu ve badem yağını karıştırın. Karışımı sık sık cildinize uygulayın. Dışarı çıkarken güneş koruyucu krem sürün.

*Bir adet avokadonun kabuklarını soyup bir kabın içinde iyice ezin. İçine bir çay kaşığı dolusu elma sirkesi, bir çay kaşığı dolusu bal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir adet çırpılmış yumurta sarısı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan cildinize, boynunuza ve dekolte bölgenize bolca sürüp yarım saat bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

*100 gram kırılmış buğdayı krem haline gelecek kadar zeytinyağı katarak mikserde iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

*Kuru cildi yatmadan önce yağı alınmış süte batırılan pamukla ıslatılır. 15 dakika beklenir. Sonra ılık suya batırılmış pamukla silinir ve ince yumuşak bir bez ile kurulanır. Besleyici bitki suyu ile karıştırılmış badem yağı veya kremle masaj yapılır.
*Kuru ciltleri canlandırmak için. Mayıs papatyası, Gül, Lavanta ve Ihlamur ve taze elma suyuyla bir tanesinin suyunu seçin her gün cildinizi yıkayın. Yıkanan deri canlanır.
*Kuru, çatlamış ciltler için 1 fincan püre haline getirilmiş muz, şeftali, kavun, karpuz, böğürtlen, çilek karışımı, 2 yemek kaşığı krema, 2 tatlı kaşığı süzme peynir, 1 tatlı kaşığı esmer şeker, 1/2 tatlı kaşığı kuru ada çayı, 3-4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. Cilde sürün. 15-20 dakika tutun. Sütün içine bir kaç damla gül esansı ilave edin. Ilık süte batırılmış pamukla temizleyin.
*Kuru ciltler için çırpılmış bir yumurta sarısını 1 çay kaşığı saf zeytinyağı ilave edin. 15-20 dakika cildiniz emsin. Sütün içine bir kaç damla gül esansı ilave edip ılık süte batırılmış pamukla ovun.
*Kuru ciltler de yüze mayonez (kendi yaptığınız taze)sürün nemli sıcak bir havlu (veya ince bir bezi) üzerine örtün 30 dakika bekleyin. Gül suyu ile yıkayın.
*Kuru ciltler için tatlı badem yağı, zeytinyağı, inek sütü ve taze krema cilde sürülmesi çok yararlıdır.
*Kuru ciltler için 1 çay kaşığı hercaimenekşe (tentür olarak), 1/4 taze krema karıştırılır. Yüze masaj yapılır.
*Kuru ciltler için, 1 litre kaynayan suya 10 tutam civanperçemi yaprak ve çiçekleri, 10 tutam nane yaprak, 10 tutam kırmızı gül yaprakları, atıp 1-2 dakika kaynatın. 12 saat tutun ılık olarak haftada 2 kere kompres yapın.
*Kuru ciltler yüze kompres yaparken her gün 1 litre suya 2 tutam civanperçemi yaprak ve çiçekleri, 2 tutam nane yaprak,2 tutam kırmızı gül yaprakları atılır. 1-2 dakika kaynatılıp demlendirilir. 1 fincan içilir.
*Kuru ciltler için 1 litre kaynamış suya 2 tutam ebegümeci çiçekleri, yabani kekik yaprak ve çiçekleri, 1 tutam kekik yaprak ve çiçekleri, biberiye, fesleğen yaprakları, 2 tutam melis, sitronel (limon gibi kokan bitki) atın. 1-2 dakika kaynatın. 5-10 dakika demlendirin çay olarak için. Günde 2 kez 1 fincan.